Przyprawy dla gastronomii
Do potraw z mięsa, do kiełbas, pasztetów, do przyprawiania ryb, małży i skorupiaków, puree ziemniaczanego. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa korzenna do piernika, grzanego wina i piwa.
120 g
650 g
Mieszanka przyprawowa, kuchnia indyjska.
500 g
1 kg
Wzmacniacz smaku. Dodawany jest do gotowych sosów, konserw rybnych i mięsnych, do przypraw i zup instant. Naturalnie występuje np. w pomidorach, serach, grzybach.
500 g
1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
550 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
500 g
800 g
1 kg
Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
500 g
800 g
1 kg
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
250 g
440 g
750 g
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
420 g
Mieszanka przyprawowa.
1.5 kg
Imbir ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodaje się go zarówno do dań głównych, marynat, deserów, grzanego piwa i wina.
500 g
Imbir ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodaje się go zarówno do dań głównych, marynat, deserów, grzanego piwa i wina.
500 g
1 kg
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
70 g
420 g
680 g
880 g
Mieszanka przyprawowa.
500 g
750 g
1 kg
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
650 g
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
380 g
Mieszanka przyprawowa, kuchnia indyjska.
1 kg
Przyprawa w płynie.
250 g
1 kg
6 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
630 g
850 g
1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
500 g
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
500 g
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
550 g
900 g
1 kg
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
550 g
750 g
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
330 g
630 g
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek.
250 g
350 g
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
700 g
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
1 kg
Składnik curry i bogato doprawionych dań kuchni indysjkiej, pasuje do pieczonych warzyw i mięs. Wykorzystywana jako składnik sosów sałatkowych. W połączeniu z miodem pasuje do deserów.
650 g
900 g
1 kg
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
120 g
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
40 g
100 g
120 g
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
400 g
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
500 g
Najlepiej komponuje się jako dodatek do różnego rodzaju sosów, dań mięsnych, rybnych i warzywnych oraz owoców morza. Można go także dodawać do ziemniaków, zup (szczególnie do rosołu) oraz twarożku.
200 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g
170 g
220 g
500 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g
200 g
220 g
500 g
Mieszanka przyprawowa.
700 g
Mieszanka przyprawowa.
750 g
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
150 g
250 g
300 g
Suszone zioło.
150 g
250 g
300 g
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
130 g
200 g
250 g
500 g
1 kg
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych.
550 g
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych.
400 g
450 g
Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, włoskiej, indyjskiej. Jest niezbędnym elementem potraw syczuańskich oraz zup tajlandzkich.
650 g
1 kg
Poprawia smak potraw kuchni węgierskiej i włoskiej. Jest idealnym dodatkiem do sałatek oraz warzyw.
650 g
1 kg
3 kg
5 kg
Poprawia smak potraw kuchni węgierskiej i włoskiej. Jest idealnym dodatkiem do sałatek oraz warzyw.
650 g
1 kg
3 kg
5 kg
Wędzoną paprykę można dodawać do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Można przyprawić nią kurczaka, a także pomidory, ziemniaki i inne warzywa. Doskonale sprawdza się jako dodatek do gulaszu i mięsnych sosów.
650 g
1 kg
Jest popularnym składnikiem wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej.
650 g
1 kg
Wędzoną paprykę można dodawać do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Można przyprawić nią kurczaka, a także pomidory, ziemniaki i inne warzywa. Doskonale sprawdza się jako dodatek do gulaszu i mięsnych sosów.
650 g
1 kg