Sklep online

Kurkuma Mielona - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 00254
Składnik curry i bogato doprawionych dań kuchni indysjkiej, pasuje do pieczonych warzyw i mięs. Wykorzystywana jako składnik sosów sałatkowych. W połączeniu z miodem pasuje do deserów.
Dostępne gramatury: 3
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kurkuma mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1040 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 3,25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,84 g
Węglowodany 44,44 g
w tym cukry 3,21 g
Białko 9,68 g
Błonnik 22,7 g
Sól 0,07 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kurkuma mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa żółto-brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1040 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 3,25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,84 g
Węglowodany 44,44 g
w tym cukry 3,21 g
Białko 9,68 g
Błonnik 22,7 g
Sól 0,07 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kurkuma Mielona - HoReCa Premium Line 650g Słoik PET5901812707086karton7201218
Kurkuma Mielona - HoReCa Premium Line 900g Słoik PETkarton7201218
Kurkuma Mielona - HoReCa Premium Line 1kg Doypack5901812707093karton360618

Zobacz również

Używany jest do ciast, takich jak szarlotka czy piernik, deserów. Można go dodawać do herbaty, grzanego wina czy piwa. 
500 g 900 g
Zdecydowanie ostra odmiana chilli. Egzotyczna, pikantna sprawdza się w deserach czekoladowych oraz marynatach.
80 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 g 750 g
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
400 g 450 g
Idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, wegetariańskimi i zupami. Sprawdza się również jako posypka do sałatek i kanapek.
350 g 800 g
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
150 g 250 g 300 g
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
500 g
Prażoną cebulkę można dodawać do zapiekanek, pizzy, kotletów mielonych, hamburgerów czy kotletów warzywnych, a także do pierogów, gulaszu, domowego chleba.
350 g 650 g 800 g 1 kg 5 kg
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
250 g 700 g
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
500 g
Wykorzystywane do przyprawiania zup i sosów, dodawane do rolad śląskich.
450 g 650 g 700 g 1 kg
Wędzone jalapneo. Nadaje się do przygotowania tradycyjnych sosów i zup z kuchni meksykańskiej i tex-mex.
110 g