Sklep online

Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line

Kod produktu: 00392
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz czarny młotkowany 

Kraj pochodzenia: Wietnam

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1052 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0,4 g
Białko 10 g
Błonnik 25 g
Sól 0,05 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz czarny młotkowany 

Kraj pochodzenia: Wietnam

Wymagania organoleptyczne
Barwa brunatnoszara lub ciemnoszara do szarobrunatnej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja grys
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1052 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0,4 g
Białko 10 g
Błonnik 25 g
Sól 0,05 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 500g Doypack5903018614915
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 550g Słoik PET5904915743753
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 1kg Doypack5903018614922karton
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 5kg Worek papierowy5904915743760
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 10kg Worek papierowy5904915743739
Pieprz Czarny Młotkowany - Premium Line 25kg Worek papierowy5904915743746

Zobacz również

To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetnie nadaje się także do przyprawiania zup, dań rybnych oraz marynat.
300 g 650 g 1 kg
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
50 g 100 g 250 g 500 g + 6
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
800 g
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
100 g 130 g 200 g 500 g + 6
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
30 g 100 g 120 g 200 g + 7
Mieszanka przyprawowa.
20 kg 15 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
50 g 100 g 250 g 300 g + 3