Sklep online

Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz

Kod produktu: 00410
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

gorczyca, kminek, majeranek, cząber, pietruszka, koper, kolendra, tymianek, estragon, por.

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1417 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 15,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 1,9 g
Białko 19,6 g
Sól 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

gorczyca, kminek, majeranek, cząber, pietruszka, koper, kolendra, tymianek, estragon, por.

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemnozielona
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1417 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 15,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 1,9 g
Białko 19,6 g
Sól 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne + - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz 25kg Worek papierowy 25 kg24418
Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg90918
Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Pieprz Ziołowy (zielony) - Luz 1kg Worek papierowy 1 kg360618

Zobacz również

Stosowany głównie do specjalnych potraw, takich jak dziczyzna, jagnięcina, drób, a także do ciemnych sosów stosowanych do tych potraw.
5 kg 3 kg 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
500 g 550 g 1 kg 5 kg + 2
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
550 g 600 g 1 kg 3 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
100 g 500 g 1 kg
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
100 g 130 g 200 g 500 g + 6
Marynowany dodaje się do sałatek, pasztetów, serów oraz różnego rodzaju mięs.
100 g 150 g 350 g 500 g + 4
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
550 g