Sklep online

Pieprz Czarny Dziki Voatsiperifery z Madagaskaru (Borbonese) - Premium Line

Kod produktu: 00381
Jestem Pieprzem Voatsiperifery. Rosnę dziko w dżungli dolinie Sambirano na Madagaskarze. Jestem wyjątkowym okazem pośród innych dostępnych pieprzy szczególnie poszukiwanym za nieziemski aromat i smak – bliski cynamonu.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz

Kraj pochodzenia: Madagaskar

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1292kJ / 308 kcal
Tłuszcz 3,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
Węglowodany 33g
w tym cukry 33g
Białko 12g
Sól 0,1g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz

Kraj pochodzenia: Madagaskar

Wymagania organoleptyczne
Barwa Brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników
Konsystencja ziarno
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1292kJ / 308 kcal
Tłuszcz 3,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
Węglowodany 33g
w tym cukry 33g
Białko 12g
Sól 0,1g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Pieprz Czarny Dziki Voatsiperifery z Madagaskaru (Borbonese) - Premium Line 20g Słoik PET5901812709639karton18

Zobacz również

Marynowany dodaje się do sałatek, pasztetów, serów oraz różnego rodzaju mięs.
100 g 150 g 350 g 500 g + 4
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
500 g 550 g 1 kg 5 kg + 2
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 700 g + 4
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 550 g + 4
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
100 g 130 g 200 g 500 g + 6
Doskonale pasuje do tofu, potraw na bazie ryżu oraz dań warzywnych, wegetariańskich
70 g 140 g 200 g 250 g + 5
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg