Sklep online

Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz

Kod produktu: 00389
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz czarny młotkowany 

Kraj pochodzenia: Wietnam

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1052 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0,4 g
Białko 10 g
Błonnik 25 g
Sól 0,05 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Pieprz czarny młotkowany 

Kraj pochodzenia: Wietnam

Wymagania organoleptyczne
Barwa brunatnoszara lub ciemnoszara do szarobrunatnej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja grys
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1052 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0,4 g
Białko 10 g
Błonnik 25 g
Sól 0,05 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz 25kg Worek papierowy 25 kg24418
Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg90918
Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Pieprz Czarny Grys (Młotkowany) - Luz 1kg Worek papierowy 1 kg360618

Zobacz również

Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 700 g + 4
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Mieszanka przyprawowa.
29 kg 15 kg 10 kg 5 kg
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
550 g 600 g 1 kg 3 kg
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 550 g + 4
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
500 g 1 kg
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
50 g 100 g 250 g 500 g + 6
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg