Sklep online
BIO

Ekologiczny Pieprz Cayenne - Luz

Kod produktu: 001407
Ekologiczna przyprawa.
Dostępne gramatury: 1
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczny pieprz cayenne

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1331 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 17,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,26 g
Węglowodany 56,6 g
w tym cukry 10,3 g
Białko 12 g
Błonnik 27,2 g
Sól 0,075 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczny pieprz cayenne

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa czerwono-pomarańczowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja proszek
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1331 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 17,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,26 g
Węglowodany 56,6 g
w tym cukry 10,3 g
Białko 12 g
Błonnik 27,2 g
Sól 0,075 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Ekologiczny Pieprz Cayenne - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418

Zobacz również

To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
600 g 1 kg
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
700 g 1.1 kg
Mieszanka przyprawowa.
80 g 100 g 200 g 500 g + 5
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
500 g 550 g 1 kg 5 kg + 2
Świetnie nadaje się także do przyprawiania zup, dań rybnych oraz marynat.
100 kg 25 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Marynowany dodaje się do sałatek, pasztetów, serów oraz różnego rodzaju mięs.
100 g 150 g 350 g 500 g + 4
Ekologiczna przyprawa.
50 g 100 g 250 g 300 g + 3
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
550 g 1 kg
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
100 g 130 g 200 g 500 g + 6