CERTYFIKATY MR COOK
Kiedy w 2015 roku wybierałem schemat certyfikacji dla Mr Cook Corp. brałem pod uwagę wyłącznie te które są rozpoznawane przez GFSI (Global Food Safety Initiative) – celem tej inicjatywy jest harmonizacja norm bezpieczeństwa żywności na całym świecie. W Polsce i UE oznacza to wybór pomiędzy FSSC 2200, BRC oraz IFS. Postawiłem wtedy na FSSC 22000, a czas pokazał, że była to dobra decyzja. Dzięki temu jesteśmy wiarygodnym partnerem dla największych firm z sektora spożywczego, dostarczamy produkty pod marką własną dla firm zewnętrznych – w tym międzynarodowych sieci handlowych. Od czasu wdrożenia przez nas FSSC 22000 wielu naszych partnerów, ale też rynkowych konkurentów postawiło na ten właśnie schemat certyfikacji – dołączając do ponad 28.000 certyfikowanych przedsiębiorstw z całego świata.
Mr Cook Corp. posiada również w ofercie produkty rolnictwa ekologicznego, a co za tym idzie posiadamy certyfikat Rolnictwa Ekologicznego.
Łukasz Wita
Prezes Zarządu
Mr Cook Corp. Sp. z o.o.
Proces produkcyjny Mr Cook Corp
-
01Przyjęcie surowca
- Kontrola środka transportu
- Kontrola organoleptyczna
- Kontrola stanu opakowań
- Kontrola specyfikacji i atestów
-
02Magazynowanie surowców
- Zgodnie z FEFO
- Rozdzielenie alergenów
- Kontrola warunków magazynowych
-
03Produkcja
- Nasze autorskie receptury
- Kontrola jakości
- Pakowanie
-
04Magazynowanie wyrobu gotowego
- Zgodnie z FEFO
- Kontrola warunków magazynowych
-
05Dostawa
- Kontrola środka transportu