Sklep online

Kiedy w 2015 roku wybierałem schemat certyfikacji dla Mr Cook Corp. brałem pod uwagę wyłącznie te które są rozpoznawane przez GFSI (Global Food Safety Initiative) – celem tej inicjatywy jest harmonizacja norm bezpieczeństwa żywności na całym świecie. W Polsce i UE oznacza to wybór pomiędzy FSSC 2200, BRC oraz IFS. Postawiłem wtedy na FSSC 22000, a czas pokazał, że była to dobra decyzja. Dzięki temu jesteśmy wiarygodnym partnerem dla największych firm z sektora spożywczego, dostarczamy produkty pod marką własną dla firm zewnętrznych – w tym międzynarodowych sieci handlowych. Od czasu wdrożenia przez nas FSSC 22000 wielu naszych partnerów, ale też rynkowych konkurentów postawiło na ten właśnie schemat certyfikacji – dołączając do ponad 28.000 certyfikowanych przedsiębiorstw z całego świata.

 

Mr Cook Corp. posiada również w ofercie produkty rolnictwa ekologicznego, a co za tym idzie posiadamy certyfikat Rolnictwa Ekologicznego.

 

Łukasz Wita

 

Prezes Zarządu

Mr Cook Corp. Sp. z o.o.

Proces produkcyjny Mr Cook Corp

  • 01
    Przyjęcie surowca

    - Kontrola środka transportu

    - Kontrola organoleptyczna

    - Kontrola stanu opakowań

    - Kontrola specyfikacji i atestów

  • 02
    Magazynowanie surowców

    - Zgodnie z FEFO

    - Rozdzielenie alergenów

    - Kontrola warunków magazynowych

  • 03
    Produkcja

    - Nasze autorskie receptury

    - Kontrola jakości

    - Pakowanie

  • 04
    Magazynowanie wyrobu gotowego

    - Zgodnie z FEFO

    - Kontrola warunków magazynowych

  • 05
    Dostawa

    - Kontrola środka transportu