Sklep online
menu

Blog o Przyprawach dla Gastronomii i Przemysłu

W Mr Cook specjalizujemy się w świecie przypraw. Nasz zespół pracuje z przyprawami każdego dnia, a naszą wiedzą chętnie dzielimy się z Wami.

Niezależnie od tego, czy jesteś kupcem poszukującym szerokiej gamy przypraw, restauratorem szukającym inspiracji, technologiem żywności szukającym wiedzy o bezpieczeństwie przypraw, czy po prostu pasjonatem przypraw, znajdziesz tu ciekawe informacje dotyczące branży przypraw i dodatków do żywności.

Przypięto

Gwałtowny wzrost ceny pieprzu w Wietnamie - Tanio już było!

Ceny pieprzu czarnego, jakie pamiętamy z maja 2023 roku, dziś w czerwcu 2024 roku wydają się odległą historią, a sytuacja na rynku każe sądzić, że szybko ich ponownie nie zobaczymy. Sprawdźmy zatem, dlaczego pieprz podrożał od tego czasu o ponad 100%!

Czytaj więcej
Przypięto

Zanieczyszczenie żywności olejami mineralnymi (MOAH i MOSH), a rynek przypraw w UE

Sprawdź, jak nadchodzące regulacje UE dotyczące MOAH i MOSH w żywności wpłyną na Twój biznes!

Czytaj więcej
Przypięto

Pieprz: Profesjonalny przewodnik po odmianach, jakości i wykorzystaniu

Pieprz jako przyprawa - poznaj proces produkcji, odkryj nowe gatunki i sekrety jakości. Kompendium wiedzy dla profesjonalistów i pasjonatów.

Czytaj więcej
Przypięto

Czy cynamon jest bezpieczną przyprawą?

Dopuszczalna zawartość kumaryny w produkcji żywności w Unii Europejskiej: Głębsza analiza.

Czytaj więcej

Czy przyprawy w proszku są zdrowe?

Oczywiście, że przyprawy są zdrowe! Trzeba jednak wystrzegać się pewnych zagrożeń, sprawdź jakich!

Czytaj więcej

Czy kolendra to to samo co pietruszka?

Kolendra liść i suszona pietruszka to dwa różne zioła przyprawowe, sprawdź czym się różnią i dlaczego łatwo je pomylić.

Czytaj więcej