Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Pieprz Tellicherry
Wartość energetyczna | 127 kJ 310 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 52 g |
w tym cukry | 49 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,1 g |
Pieprz czarny ziarnisty Tellicherry - najbardziej ceniona odmiana pieprzu czarnego (łac. piper nigrum)
Pieprz tellicherry pochodzi z południowych regionów Indii, zwłaszcza z stanu Kerala. Nazwa "tellicherry" odnosi się do dawnej nazwy miasta Thalassery w Kerali. Chociaż termin "tellicherry" jest często używany do opisania pewnego rodzaju pieprzu czarnego, odnosi się tak naprawdę do wielkości ziaren pieprzu. Aby ziarna pieprzu zostały sklasyfikowane jako tellicherry, muszą osiągnąć określoną wielkość.
Pieprz tellicherry jest ceniony za swój wyjątkowy aromat i głęboki smak. Dzięki dłuższemu dojrzewaniu na krzewie, ziarna tellicherry mają bardziej intensywny i pełniejszy smak w porównaniu do zwykłego pieprzu czarnego.
Specyfikacja produktu
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B.
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Pieprz Tellicherry
Barwa | czarna |
---|---|
Smak | charakterystyczny dla składników |
Zapach | charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce |
Konsystencja | ziarno |
Pełna wersja specyfikacji produktowych |
Pełna wersja specyfikacji produktowych |
Wartość energetyczna | 127 kJ 310 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 52 g |
w tym cukry | 49 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,1 g |
Termin przydatności do spożycia: | 18 miesięcy od daty produkcji |
---|---|
Warunki przechowywania: | Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 % |
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE | Nie zawiera składników GMO |
Promieniowanie jonizujące | Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego |
Pakowanie | Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r |
Oznaczenia na etykiecie | Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości |
Alergeny obecne w produkcie | Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej | Ryzyko skażenia krzyżowego | |
---|---|---|---|
Zboża zawierające gluten | - | - | + |
Skorupiaki i produkty pochodne | - | - | - |
Jaja i produkty pochodne | - | - | - |
Ryby i produkty pochodne | - | - | - |
Orzeszki ziemne i produkty pochodne | - | - | + |
Soja i produkty pochodne | - | - | + |
Mleko i produkty pochodne | - | - | + |
Orzechy | - | - | + |
Seler i produkty pochodne | - | - | + |
Gorczyca i produkty pochodne | - | - | + |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | - | - | + |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 | - | - | + |
Łubin i produkty pochodne | - | - | - |
Mięczaki i produkty pochodne | - | - | - |
Uwagi |
Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych. |
Nazwa | Ilość opakowań jednostkowych na palecie | Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety | Termin przydatności do spożycia (w miesiącach) |
---|---|---|---|
Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz 25kg Worek papierowy 25 kg | 24 | 4 | 18 |
Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg | 90 | 9 | 18 |
Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg | 90 | 9 | 18 |
Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg | 90 | 9 | 18 |
Pieprz Czarny Tellicherry Ziarno - Luz 1kg Worek papierowy 1 kg | 360 | 6 | 18 |