Sklep online

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta pieprzowa

Kraj pochodzenia: Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa zielona lub brązowo-zielona
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja liście otarte
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Mięta Pieprzowa Suszona - HoReCa Premium Line 150g Słoik PETkarton7201218
Mięta Pieprzowa Suszona - HoReCa Premium Line 250g Słoik PETkarton360618
Mięta Pieprzowa Suszona - HoReCa Premium Line 300g Doypackkarton360618

Zobacz również

Niezastąpiony dodatek do ciast, zimowych grzańców, grzanego piwa i wina.
200 g 640 g 1 kg
Jako dodatek do sosów, dań vege i marynat. Kapitalnie łączy się z pieczonym, smażonym i duszonym mięsem.
550 g
Używany jest do ciast, takich jak szarlotka czy piernik, deserów. Można go dodawać do herbaty, grzanego wina czy piwa. 
500 g 900 g
Idealne nadają się do past, sosów, gulaszów, gołąbków, fasolki po bretońsku, spaghetti, sałatek czy mięs. Możesz je połączyć z innymi przyprawami, tworząc własną kompozycję ulubionych przypraw i ziół.
500 g 800 g
Świetnie nadaje się do potraw, których smak chcemy lekko podkreślić ostrą nutą, na przykład serów, mięsa drobiowego ryb.
700 g 1.1 kg
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
550 g
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
740 g 1 kg
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 g 5 g 10 g 20 g
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
380 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 170 g 220 g 500 g
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
420 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 200 g 220 g 500 g