Sklep online

Kmin Rzymski (Kumin) Ziarno - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 00211
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa żółto- brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja wysuszone nasiona
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kmin Rzymski (Kumin) Ziarno - HoReCa Premium Line 500g Słoik PET5901812706911karton7201218

Zobacz również

Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g
Jako dodatek do sosów, dań vege i marynat. Kapitalnie łączy się z pieczonym, smażonym i duszonym mięsem.
550 g
Do potraw z mięsa, do kiełbas, pasztetów, do przyprawiania ryb, małży i skorupiaków, puree ziemniaczanego. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa korzenna do piernika, grzanego wina i piwa.
120 g 650 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
1 g 5 g
Grys z cebuli ma słodkawy, łagodny smak. Idealnie pasuje do dań mięsnych i wegetariańskich.
500 g
Doskonale pasuje do tofu, potraw na bazie ryżu oraz dań warzywnych, wegetariańskich
280 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
550 g
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
330 g 630 g
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
120 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 g 750 g