Sklep online

Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 25 kg

Kod produktu: 00451
Siemię lniane to jedno z najbogatszych źródeł kwasów omega-3. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Siemię lniane

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2237 kJ / 534 kcal
Tłuszcz 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,70 g
Węglowodany 29,10 g
w tym cukry 1,5 g
Białko 18,5 g
Błonnik 25 g
Sól 0,01 g (wynika z naturalnie występującego sodu)
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Siemię lniane

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2237 kJ / 534 kcal
Tłuszcz 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,70 g
Węglowodany 29,10 g
w tym cukry 1,5 g
Białko 18,5 g
Błonnik 25 g
Sól 0,01 g (wynika z naturalnie występującego sodu)
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Siemię Lniane (Len Mielony Odtłuszczony) - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Stosowany jako przyprawa do pieczenia mięs i kiełbas.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
100 g 50 g 30 g
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 kg 500 g 100 g 50 g 30 g
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa kuchni arabskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg