Sklep online

Kozieradka Mielona - Luz

Kod produktu: 00245
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kozieradka mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1206 kj / 286 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 23,0 g
Błonnik 25,0 g
Sól 0,17 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kozieradka mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa jasnobrązowa brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1206 kj / 286 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 23,0 g
Błonnik 25,0 g
Sól 0,17 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kozieradka Mielona - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Kozieradka Mielona - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Kozieradka Mielona - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Kozieradka Mielona - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Kozieradka Mielona - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa kuchni arabskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
25 kg 12.5 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
100 g 50 g 30 g
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 kg 25 kg 12.5 kg 5 kg + 2