Sklep online

Sezam Czarny - Luz

Kod produktu: 00449
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sezam czarny

Kraj pochodzenia: Indie / Boliwia / Meksyk

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2642 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 18 g
Błonnik 12 g
Sól 0,03 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sezam czarny

Kraj pochodzenia: Indie / Boliwia / Meksyk

Wymagania organoleptyczne
Barwa czarna
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja nasiona całe, bez uszkodzeń, dobrze wykształcone i pełne
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2642 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 50 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 18 g
Błonnik 12 g
Sól 0,03 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne + - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Sezam Czarny - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Sezam Czarny - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Sezam Czarny - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Sezam Czarny - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918

Zobacz również

Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, przetworów owocowo-warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Siemię lniane to jedno z najbogatszych źródeł kwasów omega-3. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, np. drobiu, cielęciny, schabu czy dziczyzny.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowany jako przyprawa do pieczenia mięs i kiełbas.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg