Sklep online

Kozieradka Mielona - Luz 1 kg

Kod produktu: 00245
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kozieradka mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1206 kj / 286 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 23,0 g
Błonnik 25,0 g
Sól 0,17 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kozieradka mielona 

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa jasnobrązowa brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1206 kj / 286 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 34,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 23,0 g
Błonnik 25,0 g
Sól 0,17 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kozieradka Mielona - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Kozieradka Mielona - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Kozieradka Mielona - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Kozieradka Mielona - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Kozieradka Mielona - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, przetworów owocowo-warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
100 g 50 g 30 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
25 kg 12.5 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowany jako przyprawa do pieczenia mięs i kiełbas.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jest popularnym ziołem w kuchni śródziemnomorskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, np. drobiu, cielęciny, schabu czy dziczyzny.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Siemię lniane to jedno z najbogatszych źródeł kwasów omega-3. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg