Sklep online

Jałowiec Mielony - Luz

Kod produktu: 00189
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, np. drobiu, cielęciny, schabu czy dziczyzny.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Jałowiec mielony

Kraj pochodzenia: Macedonia

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1524 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 7,5 g
Białko 20 g
Błonnik 13 g
Sól 0,04 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Jałowiec mielony

Kraj pochodzenia: Macedonia

Wymagania organoleptyczne
Barwa brunatno- fioletowa, niejednorodna
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1524 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 7,5 g
Białko 20 g
Błonnik 13 g
Sól 0,04 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Jałowiec Mielony - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Jałowiec Mielony - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Jałowiec Mielony - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Jałowiec Mielony - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Jałowiec Mielony - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowany jako przyprawa do pieczenia mięs i kiełbas.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa kuchni arabskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
500 kg 50 kg 10 kg 5 kg + 2
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 kg 500 g 100 g 50 g 30 g
Jest popularnym ziołem w kuchni śródziemnomorskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg