Sklep online

Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz

Kod produktu: 00104
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Czarnuszka

Kraj pochodzenia: Egipt / Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 52,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 16,0 g
Sól 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Czarnuszka

Kraj pochodzenia: Egipt / Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa czarna
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja ziarno
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 52,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 16,0 g
Sól 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Czarnuszka Ziarno (Nasiona) - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, przetworów owocowo-warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Doskonały dodatek do sałatek, kaszy jaglanej z owocami, płatków owsianych, granoli i deserów.
35 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 kg 25 kg 12.5 kg 5 kg + 2
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa kuchni arabskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa, np. drobiu, cielęciny, schabu czy dziczyzny.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 kg 500 g 100 g 50 g 30 g