Sklep online

Kminek Mielony - Luz 1 kg

Kod produktu: 00214
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kminek mielony 

Kraj pochodzenia: Polska / Rosja / Egipt

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1079 kJ/258 kcal
Tłuszcz 14,59 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,62 g
Węglowodany 11,9 g
w tym cukry 0,64 g
Białko 19,77 g
Błonnik 38,0 g
Sól 0,04 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kminek mielony 

Kraj pochodzenia: Polska / Rosja / Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa brunatny
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1079 kJ/258 kcal
Tłuszcz 14,59 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,62 g
Węglowodany 11,9 g
w tym cukry 0,64 g
Białko 19,77 g
Błonnik 38,0 g
Sól 0,04 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kminek Mielony - Luz 20kg Worek papierowy 20 kgnie dotyczy24418
Kminek Mielony - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Kminek Mielony - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Kminek Mielony - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Kminek Mielony - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 kg 25 kg 12.5 kg 5 kg + 2
Doskonały dodatek do sałatek, kaszy jaglanej z owocami, płatków owsianych, granoli i deserów.
35 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, przetworów owocowo-warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
25 kg 12.5 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
500 kg 50 kg 10 kg 5 kg + 2