Sklep online

Tymianek Suszony - Premium Line 1 kg

Kod produktu: 00494
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek otarty

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 63,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Sól 0,0 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek otarty

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa od zielonej do brązowej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 63,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Sól 0,0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - -
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Tymianek Suszony - Premium Line 50g Doypack5901812705518karton7201218
Tymianek Suszony - Premium Line 100g Doypack5903018614595karton7201218
Tymianek Suszony - Premium Line 150g Słoik PET5904915744286karton7201218
Tymianek Suszony - Premium Line 250g Doypack5903018616704worek foliowy7201218
Tymianek Suszony - Premium Line 350g Słoik PET5903018616711karton360618
Tymianek Suszony - Premium Line 400g Doypack5901812709295worek foliowy360618
Tymianek Suszony - Premium Line 1kg Worek papierowy5903018617428nie dotyczy90918
Tymianek Suszony - Premium Line 5kg Worek papierowy5904915744293nie dotyczy24418
Tymianek Suszony - Premium Line 10kg Worek papierowy5904915744279nie dotyczy24418

Zobacz również

Stosowany jako przyprawa do pieczenia mięs i kiełbas.
100 g 250 g 350 g 500 g + 4
Doskonale pasuje do tofu, potraw na bazie ryżu oraz dań warzywnych, wegetariańskich
70 g 140 g 200 g 250 g + 5
Używany jest do ciast, takich jak szarlotka czy piernik, deserów. Można go dodawać do herbaty, grzanego wina czy piwa. 
50 g 100 g 200 g 500 g + 5
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
100 g 200 g 500 g 1 kg + 3
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
80 g 150 g 200 g 300 g + 2
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
100 g 200 g 500 g 650 g + 4
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
35 g 50 g 100 g 200 g + 8
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
500 g 550 g 1 kg 5 kg + 2
Nazywam się Coupe, Szafran Coupe. Pochodzę z Hiszpanii. Jestem najdroższą przyprawą na świecie. Jestem używany do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, francuskiej zupie rybnej bouillabaisse, sosom, potrawom z ryżu, w szczególności słodkim wypiekom. Lub
1 g 5 g 10 g 20 g
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
80 g 100 g 150 g 200 g + 8