Sklep online

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta pieprzowa

Kraj pochodzenia: Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa zielona lub brązowo-zielona
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja liście otarte
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Mięta Pieprzowa Suszona - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Mięta Pieprzowa Suszona - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Mięta Pieprzowa Suszona - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Mięta Pieprzowa Suszona - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Mięta Pieprzowa Suszona - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Najlepiej komponuje się jako dodatek do różnego rodzaju sosów, dań mięsnych, rybnych i warzywnych oraz owoców morza. Można go także dodawać do ziemniaków, zup (szczególnie do rosołu) oraz twarożku.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonale komponuje się z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
300 kg 100 kg 10 kg 5 kg + 2
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
15 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade czy sosów francuskich.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dodawana do sosów, zup, przypraw do mięsa i innych produktów spożywczych jako naturalne źródło aromatu i smaku.
100 kg 25 kg 8 kg 5 kg + 2
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Bazylia mielona, jest często wykorzystywana w produkcji spożywczej.
5 kg 3 kg 1 kg
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg