Sklep online

Cząber Suszony - Luz

Kod produktu: 00109
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Cząber otarty  

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1140 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g
Węglowodany 23,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 6,7 g
Błonnik 45,7 g
Sól 0,06 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Cząber otarty  

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa zielona do szarozielonej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1140 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g
Węglowodany 23,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 6,7 g
Błonnik 45,7 g
Sól 0,06 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Cząber Suszony - Luz 15kg Worek papierowy 15 kgnie dotyczy24418
Cząber Suszony - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Cząber Suszony - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Cząber Suszony - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Cząber Suszony - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Może świetnie wzbogacić smak i aromat potraw. Roślinę dodaje się także do napojów – koktajli i herbat zarówno zwykłych jak i mrożonych.
8 kg
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dodawana do sosów, zup, przypraw do mięsa i innych produktów spożywczych jako naturalne źródło aromatu i smaku.
100 kg 25 kg 8 kg 5 kg + 2
Doskonale komponuje się z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
300 kg 100 kg 10 kg 5 kg + 2
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg