Sklep online

Tymianek Suszony Mielony- Luz

Kod produktu: 00489
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek mielony

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1160 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 26,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Błonnik 37,0 g
Sól 0,14 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek mielony

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa popielatozielona do brunatnoszarej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1160 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 26,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Błonnik 37,0 g
Sól 0,14 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Tymianek Suszony Mielony- Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Tymianek Suszony Mielony- Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Tymianek Suszony Mielony- Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Tymianek Suszony Mielony- Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Doskonale komponuje się z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
300 kg 100 kg 10 kg 5 kg + 2
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
300 kg 100 kg 10 kg 5 kg + 2
Może świetnie wzbogacić smak i aromat potraw. Roślinę dodaje się także do napojów – koktajli i herbat zarówno zwykłych jak i mrożonych.
8 kg
Liście mają intensywny zapach i smak. Liście kolendry są popularne w kuchni tajskiej, południowoazjatyckiej, meksykańskiej.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Bazylia mielona, jest często wykorzystywana w produkcji spożywczej.
5 kg 3 kg 1 kg
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
15 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
15 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade czy sosów francuskich.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Suszone zioło.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg