Sklep online

Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 5 kg

Kod produktu: 00205
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa żółto-brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie pasują do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg