Sklep online

Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line 250 g

Kod produktu: 00532
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
Dostępne gramatury: 2
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Bazylia, rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, cząber, oregano

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 12 g
Błonnik 40 g
Sól 0,21 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Bazylia, rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, cząber, oregano

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa Niejednorodna, właściwa dla użytych składników
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 12 g
Błonnik 40 g
Sól 0,21 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line 250g Słoik PET5903018610986karton7201218
Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line 700g Doypackkarton7201218

Zobacz również

Używany jest do ciast, takich jak szarlotka czy piernik, deserów. Można go dodawać do herbaty, grzanego wina czy piwa. 
500 g 900 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 g 100 g
Imbir ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodaje się go zarówno do dań głównych, marynat, deserów, grzanego piwa i wina. 
500 g 1 kg
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
150 g 250 g 300 g
Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
40 g 220 g 350 g 480 g
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
500 g 1 kg
Jestem Pieprzem Voatsiperifery. Rosnę dziko w dżungli dolinie Sambirano na Madagaskarze. Jestem wyjątkowym okazem pośród innych dostępnych pieprzy szczególnie poszukiwanym za nieziemski aromat i smak – bliski cynamonu.
20 g
Bestseller wsórd naszej waniliowej oferty. Świeża i aromatyczna wanilia którą importujemy z Ugandy.
10 szt
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
500 g 800 g 1 kg
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 200 g 220 g 500 g