Sklep online

Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 00532
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
Dostępne gramatury: 2
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Bazylia, rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, cząber, oregano

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 12 g
Błonnik 40 g
Sól 0,21 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Bazylia, rozmaryn, tymianek, natka pietruszki, cząber, oregano

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa Niejednorodna, właściwa dla użytych składników
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 22 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 12 g
Błonnik 40 g
Sól 0,21 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line 250g Słoik PET5903018610986karton7201218
Zioła Prowansalskie - HoReCa Premium Line 700g Doypackkarton7201218

Zobacz również

Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg
Niezastąpiony dodatek do ciast, zimowych grzańców, grzanego piwa i wina.
500 g 650 g 1 kg
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
150 g 200 g 300 g 350 g 1 kg
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
550 g
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
210 g 350 g 400 g 900 g 2.5 kg
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
280 g 500 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 200 g 220 g 500 g
Doskonale pasuje do tofu, potraw na bazie ryżu oraz dań warzywnych, wegetariańskich
500 g
Angel's hair to zdecydowanie hit wśród przypraw które dekorują dania, szczególnie lubiane przez sushimasterów.
100 g 200 g 250 g
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
700 g
Dobrze komponuje się z grillowanymi daniami mięsnymi i rybnymi oraz z różnymi warzywami i sosami sałatkowymi.
160 g 300 g