Sklep online

Rozmaryn Suszony Igła - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 00439
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
Dostępne gramatury: 2
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Rozmaryn igiełki 

Kraj pochodzenia: Maroko

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1193 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 27 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Błonnik 37 g
Sól 0,14 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Rozmaryn igiełki 

Kraj pochodzenia: Maroko

Wymagania organoleptyczne
Barwa od jasnozielonej, przez popielatozieloną do brunatnoszarej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, igiełki
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1193 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 27 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Błonnik 37 g
Sól 0,14 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Rozmaryn Suszony Igła - HoReCa Premium Line 280g Słoik PET5901812707611karton7201218
Rozmaryn Suszony Igła - HoReCa Premium Line 500g Doypack5901812707628karton360618

Zobacz również

Idealne nadają się do past, sosów, gulaszów, gołąbków, fasolki po bretońsku, spaghetti, sałatek czy mięs. Możesz je połączyć z innymi przyprawami, tworząc własną kompozycję ulubionych przypraw i ziół.
500 g 800 g
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
40 g 100 g 120 g
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
550 g
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
70 g 420 g 680 g 880 g
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
650 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
500 g 800 g 1 kg
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
500 g 1 kg
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
550 g
Świetnie nadaje się także do przyprawiania zup, dań rybnych oraz marynat.
300 g 650 g 1 kg
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
160 g 190 g
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
150 g 250 g 300 g