Sklep online

Sumak Mielony - Premium Line 10 kg

Kod produktu: 001621
Przyprawa kuchni arabskiej.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sumak mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 7 g
Białko 13 g
Błonnik 34 g
Sól 2,85 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sumak mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wymagania organoleptyczne
Barwa czerwono fioletowy
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 7 g
Białko 13 g
Błonnik 34 g
Sól 2,85 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Sumak Mielony - Premium Line 120g Słoik PETzgrzewka32001618
Sumak Mielony - Premium Line 150g Doypackkarton7201218
Sumak Mielony - Premium Line 350g Doypackkarton7201218
Sumak Mielony - Premium Line 500g Doypackworek foliowy7201218
Sumak Mielony - Premium Line 600g Słoik PETkarton7201218
Sumak Mielony - Premium Line 1KG Doypackworek foliowy360618
Sumak Mielony - Premium Line 5kg Worek papierowynie dotyczy90918
Sumak Mielony - Premium Line 10kg Worek papierowynie dotyczy24418
Sumak Mielony - Premium Line 20kg Worek papierowynie dotyczy24418

Zobacz również

Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
25 g 30 g 50 g 180 g + 5
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
100 g 200 g 500 g 650 g + 4
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
50 g 380 g 500 g 650 g + 4
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
25 g 50 g 100 g 170 g + 4
Można dodawać do sosów, dressingów i zup. Przyprawia się nim także różne gatunki mięsa, ryby oraz owoce morza, np. kraby i krewetki. Można go także z powodzeniem dodawać do czekolady.
100 g 200 g 500 g 800 g + 5
Wędzoną paprykę można dodawać do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Można przyprawić nią kurczaka, a także pomidory, ziemniaki i inne warzywa. Doskonale sprawdza się jako dodatek do gulaszu i mięsnych sosów.
50 g 100 g 125 g 200 g + 5
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
50 g 100 g 130 g 150 g + 4
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
1 g 5 g 10 g
Suszone zioło.
35 g 60 g 150 g 200 g 300 g
Używany jest do ciast, takich jak szarlotka czy piernik, deserów. Można go dodawać do herbaty, grzanego wina czy piwa. 
50 g 100 g 200 g 500 g + 5
Mieszanka przyprawowa.
100 g 200 g 550 g 1 kg + 3