Sklep online

Koperek Suszony Igiełka - HoReCa Premium Line 350 g

Kod produktu: 00244
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
Dostępne gramatury: 3
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Koperek igiełki 

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 180 kJ / 43 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 7,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,5 g
Sól 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Koperek igiełki 

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa od zielonej do ciemnozielonej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 180 kJ / 43 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 7,0 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,5 g
Sól 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Koperek Suszony Igiełka - HoReCa Premium Line 250g Słoik PET5901812702470karton7201218
Koperek Suszony Igiełka - HoReCa Premium Line 350g Słoik PET5905794800544karton7201218
Koperek Suszony Igiełka - HoReCa Premium Line 350g Doypack5901812707048karton360618

Zobacz również

Składnik curry i bogato doprawionych dań kuchni indysjkiej, pasuje do pieczonych warzyw i mięs. Wykorzystywana jako składnik sosów sałatkowych. W połączeniu z miodem pasuje do deserów.
650 g 900 g 1 kg
Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
500 g 800 g 1 kg
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
400 g 450 g
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
70 g 420 g 680 g 880 g
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 g 5 g 10 g 20 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
500 g
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
1 kg
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
250 g 440 g 750 g
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
40 g 220 g 350 g 480 g
Grys z cebuli ma słodkawy, łagodny smak. Idealnie pasuje do dań mięsnych i wegetariańskich.
500 g
Do potraw z mięsa, do kiełbas, pasztetów, do przyprawiania ryb, małży i skorupiaków. Można używać ją do potraw ze szpinaku, kapusty, bakłażana, cebuli i fasoli oraz do jajecznicy. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa korzenna dodawana do piernika, grzaneg
650 g 1 kg