Sklep online

Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 350 g

Kod produktu: 00493
To jedno z podstawowych ziół kuchni prowansalskiej. Doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs, sosów, sałatek, a nawet jako dodatek do owocowej lemoniady. 
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek otarty

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 63,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Sól 0,0 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Tymianek otarty

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa od zielonej do brązowej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 63,9 g
w tym cukry 1,7 g
Białko 9,1 g
Sól 0,0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - -
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 210g Słoik PET5901812702722karton7201218
Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 350g Słoik PET5901812700636karton360618
Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 400g Doypack5901812707659karton360618
Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 900g Wiaderko kwadratowenie dotyczy802418
Tymianek Suszony - HoReCa Premium Line 2.5kg Worek papierowynie dotyczy90918

Zobacz również

Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
100 g 500 g
Wykorzystywane do przyprawiania zup i sosów, dodawane do rolad śląskich.
450 g 650 g 700 g 1 kg
Do potraw z mięsa, do kiełbas, pasztetów, do przyprawiania ryb, małży i skorupiaków, puree ziemniaczanego. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa korzenna do piernika, grzanego wina i piwa.
120 g 650 g
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
500 g
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
45 g 200 g 370 g
Doskonale pasuje do tofu, potraw na bazie ryżu oraz dań warzywnych, wegetariańskich
280 g
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
580 g 1 kg
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
550 g 750 g
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
500 g
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
550 g
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
280 g 500 g
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
420 g