Sklep online

Mięta Liść Suszona - HoReCa Premium Line 250 g

Kod produktu: 001570
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
Dostępne gramatury: 3
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta 

Kraj pochodzenia: Egipt

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 14,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,8 g
Sól 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta 

Kraj pochodzenia: Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa od jasnozielonej do ciemnozielonej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 14,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,8 g
Sól 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Mięta Liść Suszona - HoReCa Premium Line 150g Słoik PETkarton7201218
Mięta Liść Suszona - HoReCa Premium Line 250g Słoik PETkarton360618
Mięta Liść Suszona - HoReCa Premium Line 300g Doypackkarton360618

Zobacz również

Do potraw z mięsa, do kiełbas, pasztetów, do przyprawiania ryb, małży i skorupiaków, puree ziemniaczanego. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa korzenna do piernika, grzanego wina i piwa.
120 g 650 g
To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
550 g 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade i sosów francuskich.
180 g 250 g
Imbir ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodaje się go zarówno do dań głównych, marynat, deserów, grzanego piwa i wina. 
500 g 1 kg
Przyprawa kuchni arabskiej.
120 g 300 g 500 g 600 g
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
1 g 5 g 10 g 20 g
Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g
Wędzoną paprykę można dodawać do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Można przyprawić nią kurczaka, a także pomidory, ziemniaki i inne warzywa. Doskonale sprawdza się jako dodatek do gulaszu i mięsnych sosów.
650 g 1 kg
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 200 g 220 g 500 g
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
380 g
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
500 g
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
150 g 200 g 300 g 350 g 1 kg