Sklep online

Sumak Mielony - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 001622
Przyprawa kuchni arabskiej.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sumak mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 7 g
Białko 13 g
Błonnik 34 g
Sól 2,85 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Sumak mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wymagania organoleptyczne
Barwa czerwono fioletowy
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1176 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 7 g
Białko 13 g
Błonnik 34 g
Sól 2,85 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Sumak Mielony - HoReCa Premium Line 120g Słoik PETzgrzewka32001618
Sumak Mielony - HoReCa Premium Line 300g Doypackkarton7201218
Sumak Mielony - HoReCa Premium Line 500g Doypackkarton7201218
Sumak Mielony - HoReCa Premium Line 600g Słoik PETkarton7201218

Zobacz również

Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
550 g
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
100 g 200 g 220 g 500 g
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
40 g 220 g 350 g 480 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
20 g 100 g
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
45 g 200 g 370 g
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
40 g 100 g 120 g
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
250 g 350 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
500 g 800 g 1 kg
Wędzoną paprykę można dodawać do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Można przyprawić nią kurczaka, a także pomidory, ziemniaki i inne warzywa. Doskonale sprawdza się jako dodatek do gulaszu i mięsnych sosów.
650 g 1 kg
Zdecydowanie ostra odmiana chilli. Egzotyczna, pikantna sprawdza się w deserach czekoladowych oraz marynatach.
80 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.