Sklep online
Sól Selerowa Premium Line - Luz
Sól Selerowa Premium Line - Luz-1

Sól Selerowa Premium Line - Luz

Kod produktu: 00854
Sól smakowa.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, seler (25%), kurkuma

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 356 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 16,9 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 2,9 g
Błonnik 7,3 g
Sól 72,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, seler (25%), kurkuma

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 356 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 16,9 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 2,9 g
Błonnik 7,3 g
Sól 72,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne + - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Sól Selerowa Premium Line - Luz 29kg Worek papierowy 29 kgnie dotyczy24412
Sól Selerowa Premium Line - Luz 15kg Worek papierowy 15 kgnie dotyczy24412
Sól Selerowa Premium Line - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy90912
Sól Selerowa Premium Line - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90912
Sól Selerowa Premium Line - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360612

Zobacz również

Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
1 kg
Stosowana w kuchni jako dodatek do mięs, kasz, ziemniaków, czy sałatek, można używać do kąpieli.
500 g
Sól spożywcza produkowana poprzez odparowanie słonych zbiorników wodnych.
25 kg 10 kg 5 kg
Stosowana w kuchni jako dodatek do mięs, kasz, ziemniaków, czy sałatek, można używać do kąpieli.
25 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
Nadaje smaku potrawom vege, ale też idealnie pasuje do grillowanych steków, ryb, makaronów, zup, serów białych i marynat. 
100 g 200 g 500 g