Warianty paczkowane
Sól Peklowa - Premium Line
Kod produktu: 001581
Jestem sólą peklową! Jestem nieco mniej popularna niż zwykła sól kuchenna, ale mam wiele zastosowań w kuchni. Moje główne zadanie to peklowanie mięsa, co oznacza, że mogę być stosowana do konserwowania i przedłużania trwałości mięsa. Można mnie też dodać do kiszonek, marynat i pikli, aby pomóc w procesie fermentacji.
Dostępne gramatury: 4
Składniki i Kraj Pochodzenia
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Sól azotynowa, peklująca
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne
Specyfikacja produktu
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B.
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B.
Składniki i Kraj Pochodzenia
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Sól azotynowa, peklująca
Wymagania organoleptyczne
| Barwa | biała |
|---|---|
| Smak | charakterystyczny dla składników |
| Zapach | charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce |
| Konsystencja | sypka |
Wymagania fizykochemiczne
|
Pełna wersja specyfikacji produktowych z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników B2B. Przejdź do logowania. |
Informacje dodatkowe
| Termin przydatności do spożycia: | 24 miesiące od daty produkcji |
|---|---|
| Warunki przechowywania: | Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 % |
| Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE | Nie zawiera składników GMO |
| Promieniowanie jonizujące | Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego |
| Pakowanie | Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r |
| Oznaczenia na etykiecie | Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład |
Alergeny
| Alergeny obecne w produkcie | Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej | Ryzyko skażenia krzyżowego | |
|---|---|---|---|
| Zboża zawierające gluten | - | - | + |
| Skorupiaki i produkty pochodne | - | - | - |
| Jaja i produkty pochodne | - | - | - |
| Ryby i produkty pochodne | - | - | - |
| Orzeszki ziemne i produkty pochodne | - | - | + |
| Soja i produkty pochodne | - | - | + |
| Mleko i produkty pochodne | - | - | + |
| Orzechy | - | - | + |
| Seler i produkty pochodne | - | - | + |
| Gorczyca i produkty pochodne | - | - | + |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | - | - | + |
| Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 | - | - | + |
| Łubin i produkty pochodne | - | - | - |
| Mięczaki i produkty pochodne | - | - | - |
| Uwagi |
Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych. |
||
Dane logistyczne
| Nazwa | Kod EAN opakowania jednostkowego | Rodzaj opakowania zbiorczego | Ilość opakowań jednostkowych na palecie | Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety | Termin przydatności do spożycia (w miesiącach) |
|---|---|---|---|---|---|
| Sól Peklowa - Premium Line 1kg Słoik PET | 5904915744231 | karton | 720 | 12 | 18 |
| Sól Peklowa - Premium Line 1.9kg Słoik PET | 5903018615646 | karton | 360 | 6 | 18 |
| Sól Peklowa - Premium Line 5kg Wiaderko kwadratowe | 5904915744262 | nie dotyczy | 80 | 24 | 18 |
| Sól Peklowa - Premium Line 10kg Worek papierowy | nie dotyczy | 90 | 9 | 18 |