Sklep online

Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz

Kod produktu: 001586
Skoncentrowany suszony sok z buraka czerwonego w proszku.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

54 +/- 5 % koncentrat buraka, 

46 +/- 5 % maltodekstryna ziemniaczana

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1590 kJ / 374 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany 89,8 g
w tym cukry 32,6 g
Białko 3,5 g
Błonnik 0,5 g
Sól 0,28 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

54 +/- 5 % koncentrat buraka, 

46 +/- 5 % maltodekstryna ziemniaczana

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa czerwono-fioletowy do amarantowego
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1590 kJ / 374 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany 89,8 g
w tym cukry 32,6 g
Białko 3,5 g
Błonnik 0,5 g
Sól 0,28 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz 15kg Worek papierowy 15 kgnie dotyczy24418
Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Koncentrat Soku z Buraka Czerwonego (proszek) - Luz 1kg Worek papierowy 1 kgnie dotyczy90918

Zobacz również

Naturalny dodatek do dań mięsnych, sosów, zup, potraw z warzywami, twarożków i maseł ziołowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zdrowy dodatek do wielu potraw mięsnych, smacznych zup, sałatek i sosów.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek.
12 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi. Wiórki marchewki idealnie sprawdzają się w kuchni azjatyckiej oraz jako składnik suszonej włoszczyzny.
20 kg
Prażona cebulka wyprodukowana ze świeżej cebuli. Dzięki temu jest bardzo chrupka i aromatyczna.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetnie pasuje past warzywnych i sałatek.
10 kg 7 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Sproszkowany burak uznawany jest za polski superfood, używany również jak naturalny barwnik.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonały dodatek do owocowo-warzywnych koktajli, zup, sosów, mięs czy dań jednogarnkowych.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Składnik dań mięsnych, warzywnych, mieszanek przyprawowych. W postaci mielonej marchewka dodawana jest do produkcji sosów, zup, mieszanek przyprawowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Lekko słodki, delikatny smak, zdecydowanie mniej twarda niż tradycyjnie suszona cebula. Idealnie pasuje do sałatek, dań wegetariańskich i marynat.
5 kg 3 kg 1 kg