Sklep online

Jałowiec Owoc - HoReCa Premium Line 70 g

Kod produktu: 00193
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Jałowiec owoc

Kraj pochodzenia: Macedonia / Bułgaria

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1524 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 7,5 g
Białko 13,0 g
Błonnik 20 g
Sól 0,04 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Jałowiec owoc

Kraj pochodzenia: Macedonia / Bułgaria

Wymagania organoleptyczne
Barwa charakterystyczna dla owoców, ciemnobrązowa do ciemnoniebieskiej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja owoc
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1524 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 7,5 g
Białko 13,0 g
Błonnik 20 g
Sól 0,04 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Jałowiec Owoc - HoReCa Premium Line 70g Słoik PET5903018611747karton32001618
Jałowiec Owoc - HoReCa Premium Line 420g Słoik PET5901812706812karton7201218
Jałowiec Owoc - HoReCa Premium Line 680g Słoik PET5901812706829karton360618
Jałowiec Owoc - HoReCa Premium Line 880g Doypack5901812706836karton360618

Zobacz również

Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
550 g 750 g
Wykorzystywany przede wszystkim do przygotowywania marynat do różnego rodzaju mięs.
740 g 1 kg
Jako dodatek do sosów, dań vege i marynat. Kapitalnie łączy się z pieczonym, smażonym i duszonym mięsem.
550 g
Poprawia smak potraw kuchni węgierskiej i włoskiej. Jest idealnym dodatkiem do sałatek oraz warzyw.
650 g 1 kg 3 kg 5 kg
Doskonały dodatek do owocowo-warzywnych koktajli, zup, sosów, mięs czy dań jednogarnkowych.
650 g 1 kg
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
160 g 190 g
Świetnie nadaje się także do przyprawiania zup, dań rybnych oraz marynat.
300 g 650 g 1 kg
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
250 g 350 g
Idealnie pasuje do zup, bigosu, peklowania i marynowania wszelkich mięs.
40 g 100 g 120 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
800 g 1 kg
Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Sprawdzi się jako dekoracja do sałatek i przystawek. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
500 g
Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g