Sklep online

Cukier Trzcinowy Brązowy - Luz

Kod produktu: 0071
Klasyczny cukier trzcinowy.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Cukier 

Kraj pochodzenia: Reunion

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1692 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 99,0 g
w tym cukry 99,0 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,0 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Cukier 

Kraj pochodzenia: Reunion

Wymagania organoleptyczne
Barwa żółto-brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1692 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 99,0 g
w tym cukry 99,0 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Cukier Trzcinowy Brązowy - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Cukier Trzcinowy Brązowy - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy90918
Cukier Trzcinowy Brązowy - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Cukier Trzcinowy Brązowy - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Gruboziarnista sól morska.
25 kg 10 kg 5 kg
Stosowana w kuchni jako dodatek do mięs, kasz, ziemniaków, czy sałatek, można używać do kąpieli.
25 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Sól smakowa.
29 kg 15 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Delikatne płatki soli wykorzystuje się głównie do steków. Ponadto płatki soli używane są do przygotowywania deserów i produkcji samej czekolady. Idealnie podkreśla smak karmelu.
12.5 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadaje smaku potrawom vege, ale też idealnie pasuje do grillowanych steków, ryb, makaronów, zup, serów białych i marynat. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Cukier smakowy.
29 kg 15 kg 10 kg 5 kg
Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
25 kg 10 kg 5 kg
Sól spożywcza produkowana poprzez odparowanie słonych zbiorników wodnych.
25 kg 10 kg 5 kg