Sklep online

Zasmażka Jasna Roux Light - Luz

Kod produktu: 00520
Znakomita do zagęszczania zup i sosów. Łatwo się rozpuszcza.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, tłuszcz palmowy

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, tłuszcz palmowy

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

Wymagania organoleptyczne
Barwa biała
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja granulki
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Zasmażka Jasna Roux Light - Luz 17kg Worek papierowy 17 kg24418
Zasmażka Jasna Roux Light - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg90918
Zasmażka Jasna Roux Light - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Zasmażka Jasna Roux Light - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Zasmażka Jasna Roux Light - Luz 1kg Worek papierowy 1 kg360618

Zobacz również

Zagęstnik, E412. W przemyśle spożywczym służy ona przede wszystkim do zagęszczania, żelowania oraz stabilizowania różnorodnych produktów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Substancja słodząca.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Substancja słodząca.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Ksantan pęcznieje w wodzie, dzięki czemu zapewnia kleistość i odpowiednią konsystencję produktów żywnościowych. Chroni żywność zarówno przy ogrzewaniu, jak i rozmrażaniu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Kwas L-askrobinowy.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowany przede wszystkim jako słodzik do kawy, herbaty, wypieków domowych. Erytrytol dodaje się także do dżemów, marmolad, lodów, galaretek, czy owoców kandyzowanych.
100 kg 25 kg 10 kg 5 kg + 2
Zagęstnik, szeroko stosowany w przemyśle spożywczym gastronomii i cukiernictwie.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Znakomita do zagęszczania ciemnych sosów. Łatwo się rozpuszcza.
17 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dodatek do żywności naturalnego pochodzenia, stosowany jako środek zagęszczający, żelujący i stabilizujący.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Naturalna substancja zagęszczająca i uelastyczniająca masy, stosowana w cukiernictwie.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg