Warianty luzem
Karmel amoniakalny w płynie (E150c)
Kod produktu: 001541
Barwnik spożywczy.
Dostępne gramatury: 1
Składniki i Kraj Pochodzenia
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Karmel amoniakalny w płynie - E150c
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna | 1060 kJ / 254 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 62 g |
Białko | 0 g |
Sól | śladowe |
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne
Specyfikacja produktu
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B.
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B.
Składniki i Kraj Pochodzenia
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
Karmel amoniakalny w płynie - E150c
Wymagania organoleptyczne
Barwa | ciemnobrązową |
---|---|
Smak | charakterystyczny dla składników |
Zapach | charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce |
Konsystencja | płynna, możliwy niewielki osad |
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników B2B. Przejdź do logowania. |
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników B2B. Przejdź do logowania. |
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna | 1060 kJ / 254 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 62 g |
Białko | 0 g |
Sól | śladowe |
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: | 24 miesiące od daty produkcji |
---|---|
Warunki przechowywania: | Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 % |
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE | Nie zawiera składników GMO |
Promieniowanie jonizujące | Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego |
Pakowanie | Butelki PET 0,2-5l; HDPE 5l - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14 stycznia 2011r. w sprawie materiałów i wyrobów sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. |
Oznaczenia na etykiecie | Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład |
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie | Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej | Ryzyko skażenia krzyżowego | |
---|---|---|---|
Zboża zawierające gluten | + (gluten < 20 ppm) * Syrop glukozowy pochodzący z pszenicy jest zwolniony z obowiązku etykietowania alergenów zgodnie z Dyrektywą 2007/68/WE z 27.11.2007. | - | - |
Skorupiaki i produkty pochodne | - | - | - |
Jaja i produkty pochodne | - | - | + |
Ryby i produkty pochodne | - | - | - |
Orzeszki ziemne i produkty pochodne | - | - | - |
Soja i produkty pochodne | - | - | + |
Mleko i produkty pochodne | - | - | - |
Orzechy | - | - | - |
Seler i produkty pochodne | - | - | + |
Gorczyca i produkty pochodne | - | - | - |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | - | - | - |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 | - | - | - |
Łubin i produkty pochodne | - | - | - |
Mięczaki i produkty pochodne | - | - | - |
Uwagi |
Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych. |
Dane logistyczne
Nazwa | Rodzaj opakowania zbiorczego | Ilość opakowań jednostkowych na palecie | Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety | Termin przydatności do spożycia (w miesiącach) |
---|---|---|---|---|
Karmel amoniakalny w płynie (E150c) 5kg Wiaderko kwadratowe 5 kg | nie dotyczy | 80 | 24 | 18 |