Sklep online

Żelatyna Bloom 180 - Luz

Kod produktu: 00533
Zagęstnik, szeroko stosowany w przemyśle spożywczym gastronomii i cukiernictwie.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Żelatyna bloom 180

Kraj pochodzenia: Francja / Hiszpania / Holandia / Niemcy / Szwecja

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1530 kJ / 360 kcal
Tłuszcz < 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,02 g
Węglowodany < 0,1 g
w tym cukry < 0,1 g
Białko > 85 g
Błonnik 0 g
Sól < 0,25 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Żelatyna bloom 180

Kraj pochodzenia: Francja / Hiszpania / Holandia / Niemcy / Szwecja

Wymagania organoleptyczne
Barwa biała lub żółtawa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja kryształki
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1530 kJ / 360 kcal
Tłuszcz < 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,02 g
Węglowodany < 0,1 g
w tym cukry < 0,1 g
Białko > 85 g
Błonnik 0 g
Sól < 0,25 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Żelatyna Bloom 180 - Luz 25kg Worek papierowy 25 kg24418
Żelatyna Bloom 180 - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg90918
Żelatyna Bloom 180 - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Żelatyna Bloom 180 - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Żelatyna Bloom 180 - Luz 1kg Worek papierowy 1 kg360618

Zobacz również

To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
500 g 550 g 1 kg 5 kg + 2
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
200 g 450 g 500 g 750 g + 4
Zagęstnik, powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym. Używany do produkcji galaretek.
500 g 1 kg 5 kg
Marynowany dodaje się do sałatek, pasztetów, serów oraz różnego rodzaju mięs.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dodatek wzmacniający smak, stosowany do przypraw do zup, sosów, mieszanek przyprawowych, w przemyśle mięsnym i rybnym.
650 kg 6 kg
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Anyż to świetny dodatek do korzennych ciasteczek, piernika i deserów. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jedna z najpopularniejszych przypraw korzennych, wytwarzana z kory cynamonowca wonnego.
100 g 250 g 500 g 1 kg