Sklep online

Karmel amoniakalny w proszku (E150c)

Kod produktu: 001542
Barwnik spożywczy.
Dostępne gramatury: 1
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Karmel amoniakalny w proszku - E150c

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 653 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 92,4 g
w tym cukry 89 g
Białko 0 g
Błonnik 8,6 g
Sól 0,05 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Karmel amoniakalny w proszku - E150c

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemnobrązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 653 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 92,4 g
w tym cukry 89 g
Białko 0 g
Błonnik 8,6 g
Sól 0,05 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Karmel amoniakalny w proszku (E150c) 1kg Worek papierowy 1 kg360618

Zobacz również

Jest popularnym składnikiem wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej. 
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
150 g 200 g 300 g 350 g 1 kg
Zupa w proszku.
29 kg 15 kg 10 kg 5 kg
100% naturalnych składników. Bez dodatku 'E', soli, cukru.
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
200 g 450 g 500 g 750 g + 4
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg