Sklep online
BIO

Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz

Kod produktu: 001344
Ekologiczne zioło przyprawowe.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna bazylia otarta

Kraj pochodzenia: Egipt

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1262 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 43 g
Białko 14 g
Sól < 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna bazylia otarta

Kraj pochodzenia: Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa zielono-szary
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja liście otarte
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1262 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 43 g
Białko 14 g
Sól < 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz 20kg Worek papierowy 20 kg24418
Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg24418
Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Ekologiczna Bazylia Suszona - Luz 1kg Doypack 1 kg360618

Zobacz również

Ekologiczne zioło przyprawowe.
40 g 80 g
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
80 g 150 g 200 g 300 g + 2
Bazylia mielona, jest często wykorzystywana w produkcji spożywczej.
5 kg 3 kg 1 kg
Dodawana do sosów, zup, przypraw do mięsa i innych produktów spożywczych jako naturalne źródło aromatu i smaku.
100 kg 25 kg 8 kg 5 kg + 2
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
150 g 200 g 300 g 350 g 1 kg
Popularna przyprawa w gastronomii, dodawana do wielu potraw, takich jak sosy, zupy, dania z pomidorów czy mięsa.
250 g 300 g 500 g 1 kg