Sklep online

Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz

Kod produktu: 00518
Znakomita do zagęszczania ciemnych sosów. Łatwo się rozpuszcza.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel E150c, karmel E150d.

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel E150c, karmel E150d.

Kraj pochodzenia: Unia Europejska

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemna brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja granulki
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz 17kg Worek papierowy 17 kgnie dotyczy24418
Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy90918
Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Zasmażka Ciemna Roux Dark - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Substancja słodząca.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Zagęstnik, powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym. Używany do produkcji galaretek.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zagęstnik, szeroko stosowany w przemyśle spożywczym gastronomii i cukiernictwie.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Kwas L-askrobinowy.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Caffeine Anhydrous
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Znakomita do zagęszczania zup i sosów. Łatwo się rozpuszcza.
17 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowany przede wszystkim jako słodzik do kawy, herbaty, wypieków domowych. Erytrytol dodaje się także do dżemów, marmolad, lodów, galaretek, czy owoców kandyzowanych.
100 kg 25 kg 10 kg 5 kg + 2
Dodatek do żywności naturalnego pochodzenia, stosowany jako środek zagęszczający, żelujący i stabilizujący.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Naturalna substancja zagęszczająca i uelastyczniająca masy, stosowana w cukiernictwie.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zagęstnik, E412. W przemyśle spożywczym służy ona przede wszystkim do zagęszczania, żelowania oraz stabilizowania różnorodnych produktów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Ksantan pęcznieje w wodzie, dzięki czemu zapewnia kleistość i odpowiednią konsystencję produktów żywnościowych. Chroni żywność zarówno przy ogrzewaniu, jak i rozmrażaniu.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg