Sklep online

Szafran Nitki Jakość ISO I - HoReCa Premium Line 5 g

Kod produktu: 00485
Hiszpański szafran Coupe to klasa sama w sobie. Używany jest do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, sosom, potrawom z ryżu, paelli i słodkim wypiekom.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Szafran nitki, jakość ISO I 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Szafran nitki, jakość ISO I 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemnoczerwone
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja nitki
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Szafran Nitki Jakość ISO I - HoReCa Premium Line 1g Słoik PET5903018614748karton0018
Szafran Nitki Jakość ISO I - HoReCa Premium Line 5g Słoik PET5901812707215zgrzewka32001618
Szafran Nitki Jakość ISO I - HoReCa Premium Line 10g Słoik PET5903018619187karton0018
Szafran Nitki Jakość ISO I - HoReCa Premium Line 20g Słoik PET5903018619194karton0018

Zobacz również

Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, włoskiej, indyjskiej. Jest niezbędnym elementem potraw syczuańskich oraz zup tajlandzkich.
650 g 1 kg
Stanowi doskonały dodatek do ziemniaków, marynat, sosów i sałatek. 
250 g 350 g
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
550 g 750 g
Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
100 g 430 g 800 g 1 kg
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
280 g 500 g
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
130 g 200 g 250 g 500 g 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade i sosów francuskich.
180 g 250 g
Jako dodatek do sosów, dań vege i marynat. Kapitalnie łączy się z pieczonym, smażonym i duszonym mięsem.
550 g
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
1 g 5 g
Jedno z najpopularniszych chilli na świecie, dzięki umiarkowanej ostrości zapewnia przyjemną ostrość w potrawach.
530 g
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
550 g
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
45 g 200 g 370 g