Sklep online

Sól Selerowa - HoReCa Premium Line

Kod produktu: 001170
Sól smakowa.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, seler (25%), kurkuma

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 356 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 16,9 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 2,9 g
Błonnik 7,3 g
Sól 72,1 g
Specyfikacja produktu

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, seler (25%), kurkuma

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 356 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 16,9 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 2,9 g
Błonnik 7,3 g
Sól 72,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne + - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Zobacz również

Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
1 kg 10 kg
Sól smakowa.
200 g 400 g 1 kg 5 kg + 2
Nadaje smaku potrawom vege, ale też idealnie pasuje do grillowanych steków, ryb, makaronów, zup, serów białych i marynat. 
250 g 1 kg
Sól spożywcza produkowana poprzez odparowanie słonych zbiorników wodnych.
25 kg 10 kg 5 kg
Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
1 kg 1.9 kg 5 kg
Gruboziarnista sól morska.
25 kg 10 kg 5 kg
Stosowana w kuchni jako dodatek do mięs, kasz, ziemniaków, czy sałatek, można używać do kąpieli.
500 g 1 kg 1.9 kg 5 kg + 2