Sklep online

Chilli Mielone Indie - Luz

Kod produktu: 0054
Polecana jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Chilli mielone

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1181 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 14,28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,46 g
Węglowodany 49,7 g
w tym cukry 7,19 g
Białko 13,46 g
Błonnik 34,8 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Chilli mielone

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemnoczerwona
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1181 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 14,28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,46 g
Węglowodany 49,7 g
w tym cukry 7,19 g
Białko 13,46 g
Błonnik 34,8 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Chilli Mielone Indie - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Chilli Mielone Indie - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Chilli Mielone Indie - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Chilli Mielone Indie - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Chilli Mielone Indie - Luz 1kg Doypack 1 kgworek foliowy360618

Zobacz również

Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Sprawdzi się jako dekoracja do sałatek i przystawek. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
30 g 80 g 220 g 300 g + 4
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
250 g 500 g 1 kg
Wędzone jalapneo. Nadaje się do przygotowania tradycyjnych sosów i zup z kuchni meksykańskiej i tex-mex.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Można dodawać do sosów, dressingów i zup. Przyprawia się nim także różne gatunki mięsa, ryby oraz owoce morza, np. kraby i krewetki. Można go także z powodzeniem dodawać do czekolady.
100 g 200 g 500 g 800 g + 5
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Sprawdzi się, jako dodatek do mięs, jako dekoracja do sałatek i przystawek. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
100 g 430 g 800 g 1 kg
Zdecydowanie ostra odmiana chilli. Egzotyczna, pikantna sprawdza się w deserach czekoladowych oraz marynatach.
100 g 200 g 500 g 600 g + 4
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
500 g 1 kg