Sklep online

Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 1 kg

Kod produktu: 0020
Sproszkowany burak uznawany jest za polski superfood, używany również jak naturalny barwnik.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Burak

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1338 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 56 g
Białko 9,5 g
Błonnik 21,5 g
Sól 1,15 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Burak

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa Ciemnoczerwona z odcieniem różowym lub fioletowym z dopuszczalnymi białymi żyłkami
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1338 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 56 g
Białko 9,5 g
Błonnik 21,5 g
Sól 1,15 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 20kg Worek papierowy 20 kgnie dotyczy24418
Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918
Burak Czerwony Mielony Suszony - Luz 1kg Worek papierowy 1 kgnie dotyczy90918

Zobacz również

Zdrowy dodatek do wielu potraw mięsnych, smacznych zup, sałatek i sosów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jako dodatek do sosów, dań vege i marynat. Kapitalnie łączy się z pieczonym, smażonym i duszonym mięsem.
25 kg 20 kg 10 kg 5 kg + 2
Zdrowy dodatek do wielu potraw mięsnych, smacznych zup, sałatek i sosów.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi. Wiórki marchewki idealnie sprawdzają się w kuchni azjatyckiej oraz jako składnik suszonej włoszczyzny.
20 kg
Skoncentrowany suszony sok z buraka czerwonego w proszku.
15 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Doskonały dodatek do owocowo-warzywnych koktajli, zup, sosów, mięs czy dań jednogarnkowych.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Składnik dań mięsnych, warzywnych, mieszanek przyprawowych. W postaci mielonej marchewka dodawana jest do produkcji sosów, zup, mieszanek przyprawowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Naturalny dodatek do dań mięsnych, sosów, zup, potraw z warzywami, twarożków i maseł ziołowych.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Prażona cebulka wyprodukowana ze świeżej cebuli. Dzięki temu jest bardzo chrupka i aromatyczna.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
To idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, potraw mięsnych i sałatek.
12 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Idealnie nadaje się do przyprawiania różnego rodzaju mięs a także są doskonałym dodatkiem do zup, sosów, zapiekanek, makaronów, pizzy, gulaszy i innych potraw duszonych. 
16 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg