Sklep online

Aromat Dymu Wędzarniczego - Premium Line

Kod produktu: 00870
Aromat, idealny do wege zamienników mięsa i serów. Używany do produkcji wędlin, kiełbas, hamburgerów, serów wędzonych, sosów czy marynat.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, maltodekstryna, aromat, olej rzepakowy

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 389 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 0,28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
Węglowodany 14,08 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 0,01 g
Błonnik 0,0 g
Sól 72,6 g
Specyfikacja produktu

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, maltodekstryna, aromat, olej rzepakowy

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 389 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 0,28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
Węglowodany 14,08 g
w tym cukry 9,0 g
Białko 0,01 g
Błonnik 0,0 g
Sól 72,6 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Zobacz również

Wzmacniacz smaku. Dodawany jest do gotowych sosów, konserw rybnych i mięsnych, do przypraw i zup instant. Naturalnie występuje np. w pomidorach, serach, grzybach.
200 g 900 g 1 kg 4 kg + 3
Siemię lniane to jedno z najbogatszych źródeł kwasów omega-3. 
750 g
Należy stosować ją wyłącznie do peklowania.
1 kg 1.9 kg 5 kg
Stanowi smaczny dodatek do zup, szejków oraz sałatek, na jego bazie przyrządza się także chałwę oraz pastę tahini potrzebną do przygotowania huMMusu.
200 g 500 g 1 kg 5 kg + 2
Dodatek do żywności naturalnego pochodzenia, stosowany jako środek zagęszczający, żelujący i stabilizujący.
100 g 250 g 700 g 1 kg + 2
Może być stosowana do produkcji ciast, wyrobów cukierniczych, czekoladek, pieczywa, przemysłu mięsnego i żywienia dietetycznego.
1 kg 5 kg 25 kg
Stosowany przede wszystkim jako słodzik do kawy, herbaty, wypieków domowych. Erytrytol dodaje się także do dżemów, marmolad, lodów, galaretek, czy owoców kandyzowanych.
500 g 1 kg 1.5 kg 2 kg + 3
Substancja słodząca.
900 g 1 kg 1.5 kg 2 kg 5 kg