Sklep online

Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 1 g

Kod produktu: 00486
Nazywam się Coupe, Szafran Coupe. Pochodzę z Hiszpanii. Jestem najdroższą przyprawą na świecie. Jestem używany do nadawania smaku, aromatu i barwy zupom, francuskiej zupie rybnej bouillabaisse, sosom, potrawom z ryżu, w szczególności słodkim wypiekom. Lub
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Szafran nitki, jakość ISO I 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Szafran nitki, jakość ISO I 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Wymagania organoleptyczne
Barwa ciemnoczerwone
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja nitki
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 1g Słoik PET5903018614748karton0018
Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 1g Doypack5903018618449karton46802618
Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 5g Słoik PET5903018610061karton0018
Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 10g Słoik PET5903018619187karton0018
Szafran Nitki Jakość ISO I - Premium Line 20g Słoik PET5903018619194karton0018

Zobacz również

Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
80 g 150 g 200 g 300 g + 2
Dodaje potrawom przyjemnego korzennego aromatu. Sprawdza się dodawany do dań wytrawnych, słodkich kawy, herbaty, grzańca.
50 g 380 g 500 g 650 g + 4
Można używać go do każdej potrawy mięsnej, jak i do udoskonalenia smaku zup czy sosów. Zmielony jest stałym składnikiem kuchni azjatyckiej i orientalnych mieszanek przypraw.
50 g 100 g 250 g 500 g + 6
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
500 g 550 g 700 g 1 kg + 3
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
35 g 50 g 200 g 250 g 300 g
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
150 g 250 g 500 g 850 g + 4
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
100 g 200 g 500 g 850 g + 4
Najdroższa przyprawa świata może być używana do deserów, makaronów, mięsa, gulaszu lub ryb, ale najpopularniejsze w Hiszpanii jest stosowanie szafranu do przyrządzania paelli.
1 g 5 g 10 g
Świetny dodatek do zimowej herbaty, grzańca, ciast czy konfitur.
100 g 200 g 600 g 900 g + 4
Korzenna przyprawa ma bardzo silny zapach i smak. Można ją dodawać do deserów, wytrawnych dań, grzenego wina i piwa.
100 g 200 g 600 g 1 kg + 3
Imbir ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodaje się go zarówno do dań głównych, marynat, deserów, grzanego piwa i wina. 
20 g 100 g 200 g 500 g + 5