Składniki (produktu w kolejności malejącej):
marchew, gorczyca biała, pasternak, papryka czerwona, kminek, sól, cukier, papryka słodka, cebula, papryka ostra, chilli, por
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
marchew, gorczyca biała, pasternak, papryka czerwona, kminek, sól, cukier, papryka słodka, cebula, papryka ostra, chilli, por
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość energetyczna | 1495 kJ/ 357 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 60 g |
w tym cukry | 23 g |
Białko | 11 g |
Błonnik | 20 g |
Sól | 7,0 g |
Składniki (produktu w kolejności malejącej):
marchew, gorczyca biała, pasternak, papryka czerwona, kminek, sól, cukier, papryka słodka, cebula, papryka ostra, chilli, por
Kraj pochodzenia: Polska
Barwa | niejednolita, właściwa składnikom |
---|---|
Smak | charakterystyczny dla składników |
Zapach | charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce |
Konsystencja | sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania |
Pełna wersja specyfikacji produktowych |
Pełna wersja specyfikacji produktowych |
Wartość energetyczna | 1495 kJ/ 357 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 60 g |
w tym cukry | 23 g |
Białko | 11 g |
Błonnik | 20 g |
Sól | 7,0 g |
Termin przydatności do spożycia: | 12 miesięcy od daty produkcji |
---|---|
Warunki przechowywania: | Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 % |
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE | Nie zawiera składników GMO |
Promieniowanie jonizujące | Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego |
Pakowanie | Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r |
Oznaczenia na etykiecie | Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład |
Alergeny obecne w produkcie | Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej | Ryzyko skażenia krzyżowego | |
---|---|---|---|
Zboża zawierające gluten | - | - | + |
Skorupiaki i produkty pochodne | - | - | - |
Jaja i produkty pochodne | - | - | - |
Ryby i produkty pochodne | - | - | - |
Orzeszki ziemne i produkty pochodne | - | - | + |
Soja i produkty pochodne | - | - | + |
Mleko i produkty pochodne | - | - | + |
Orzechy | - | - | + |
Seler i produkty pochodne | - | - | + |
Gorczyca i produkty pochodne | + | - | + |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | - | - | + |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 | - | - | + |
Łubin i produkty pochodne | - | - | - |
Mięczaki i produkty pochodne | - | - | - |
Uwagi |
Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych. |